A Consultative Meet on Rights of Child for a better tomorrow, a joint initiative of XISS and Save The Children on 17th of November
Top News

A Consultative Meet on Rights of Child for a better tomorrow, a joint initiative of XISS and Save The Children on 17th of November

A Consultative Meet on Rights of Child for a better tomorrow, a joint initiative of XISS and Save The Children on 17th of November
Ranchi, Jharkhand | November | 16, 2017 ::  A Consultative Meet on Rights of Child for a better tomorrow, a joint initiative of XISS and Save The Children has been organized on 17th of November 2017.

Date- 17th November, 2017
Time- 3:00 P.M- 5:00 P.M
Venue- XISS Auditorium

Concept Note
United Nations Convention on Child Rights is a legally binding international agreement setting out the civil, political, economic, social and cultural rights of every child, regardless of their race, religion, or abilities. Every year, the week starting on November 14, National Children’s Day in India and ending on November 20, Universal Children’s Day is celebrated as the International Child Rights Week. Against this backdrop of creating a visible unified action and a ‘movement’ by and for children/ youth across the state and with stakeholders including children, educational institutions and media, a movement with multiplier effect is going to be organised. A Consultative Meet during UNCRC Week is going to be organized in collaboration between XISS and Save the Children at XISS Campus Auditorium from 2 pm to 4.30pm. The discussion would be on “Rights of Children to create a Better Tomorrow “.

Programme Schedule
MC- Dr. Raj Shree Verma, Assistant Professor, XISS, Ranchi

Registration Timing- 2:00 P.M- 2.30 P.M
Sl. No. PROGRAMME RESOURCE PERSON DURATION TIME (P.M)
1. Welcome of Audience and Dignitaries MC 5 min 2.30pm-2.35pm
2. Lamp lighting with Prayer Song MC 5 min 2.35pm-2.40pm
3 Thematic dance by XISS, RM students MC 4min 2.40pm-2.44pm
4. Inviting Dignitaries on Stage and Welcome them with saplings MC 3 min 2.44pm-2.47pm
5. Welcome Address Dr. (Fr.) Alexius Ekka S.J. Director, XISS 5 min 2.47pm-2.52pm
6. NGO’s collaboration with Govt. on Child Rights issues. Mr. M. Hansda, General Manager- State Program, Save the Children 8 min 2.52pm-3.00pm
7. Child and Sexual Abuse Dr. Anant Kumar, Associate Professor, XISS 8 min 3.00pm-3.08pm
8. Video Presentation Save the Children 5 min 3.08pm-3.13pm
9. Child and CSR Dr. K. K. Bhagat, Professor, XISS 8 min 3.13pm-3.21pm
10. Child Rights and Legislation Dr. Madhulika Jonathan, Chief, UNICEF Office for Jharkhand 8 min 3.21pm-3.29pm
11. Address by Chief Guest Ms. Arti Kujur, Chairperson, JSCPCR 8 min 3.29pm-3.37pm
12. Quiz 5 min 3.37pm-3.42pm
13. Contribution of stakeholders like Schools in context with Child Rights Dr. Monohar Lal, Principal, Gurunank High Secondary School, Ranchi 8 min 3.42pm-3.50pm
14. Sr.Nirmala Jyoti Kachap, Principal, St. Anna Girls High School, Ranchi 8 min 3.50pm-3.58pm
15. Interaction Session 15 min 3.58pm-4.13pm
16 Felicitation 5 min 4.13pm-4.18pm
17. Vote of Thanks Ms. Soumi Halder, ACC Coordinator, Save the Children 5min 4.18pm 4.23pm

 

Share

Leave a Reply